Elämyksistä oivalluksiin.

Hetki tuntumalla

Sosiaalityön erilaisissa asiakastyön ja muissa tehtävissä olen toiminut välittämisen ja huolenpidon ammattilaisena reilu parikymmentä vuotta. Työurani kuluessa havainnot ja omatkin kokemukset kiireisen ja suorituskeskeisen arjen haasteista selviytymisessä saivat pysähtymään kysymyksen äärelle: mikä oikeasti on tärkeää?

Lapset, luonto, eläimet ja maaseutuympäristö koskettivat. Oma matkani hyvinvointini lähteille alkoi erityisesti hevosten kautta. Yhteistyössä löysin aidon läsnäolon ja hyvän olon tunteen sekä kehollisen viestinnän merkityksen. Vaikuttuneena tästä vuorovaikutuksen voimasta tieni vei kohti kunnioittavaa kosketusta ja rentoutumista sekä kehon ja mielen tasapainoa Shindo®rentoutusvenyttelyn myötä. Avoimuus uusille asioille ja herkkyys tunnistaa, mitä minulle kuuluu, mitä tarvitsen voidakseni hyvin, johdatti tieni Satuhieronnan pariin. Satuhieronta™ yhdistää myönteisen kosketuksen ja tarinoiden kiehtovaan maailmaan.

Toiminimeni Hetki tuntumalla mahdollistaa hyvinvointia edistäviä erilaisia ja ainutlaatuisia hetkiä.

Hevoset valjastetaan yhteiseen toimintaan

hetkituntumalla

Hevoshetkissä haetaan tuntumaa hevosen hoitoon ja käsittelyyn, tallitöihin, ratsastukseen ja toiminnallisiin tehtäviin. Aiempaa kokemusta hevosista ei tarvita. Hetkissä hevosten kanssa pääsee oppimatkalle itseen. Jokaisen yksilölliset tarpeet ja voimavarat huomioidaan. Toiminta toteutetaan hyväksyvässä ja arvostavassa ilmapiirissä.

Hevosavusteiset palvelut toteutetaan maaseutu- ja talliympäristössä Green Care-toimintamallilla. Yhteistoiminta hevosen kanssa mahdollistaa hoivan ja voimaannuttavan vaikutuksen sekä lisää toimintakykyä ja elämänhallintaa. Ennaltaehkäisevinä ja kuntouttavina palveluina ne tukevat osaltaan sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatus- ja opetusalan hyvinvointityötä.

Lisää tietoa Green Care-toiminnasta

http://www.gcfinland.fi

Shindo- ja satuhierontahetkiä

hetki_tuntumalla3

Sydämen johdatus

Shindo® on japanilaisen Sensei Kazuko Kuratomin kehittämä kehotyöskentelymenetelmä, jonka tavoitteena on kehon ja mielen tasapaino. Rentoutus- ja tasapainoharjoituksiin, painantatekniikoihin, keskittymiseen ja hengitykseen yhdistyy meridiaanivenytykset (meridiaani=kehon energiavirta). Shindossa toteutuu lämmin, kunnioittava kosketus ja tuki sekä läsnäolo. Venytykset tehdään rauhallisesti ja lempeästi antaen kehon painon viedä kohti rentoutumista.

Menetelmä sopii lähes kaikenikäisille ja -kuntoisille -kaikille oman kehon ja mielen hyvinvoinnista kiinnostuneille. Kysy Shindo®Pro-rentoutusohjaajaa työpaikallesi, myös yhdistyksille ja seuroille.

Lisää tietoa www.shindo.fi

Kosketuksen voima

Satuhieronta™ on Sanna Tuovisen kehittämä luova ja helposti arkeen sovellettavissa oleva lapsilähtöinen menetelmä. Lapset ja aikuiset saavat vahvistusta kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille sekä tavan rentoutua ja hengähtää yhdessä. Satuhieronnassa yhdistyvät sadut ja mielikuvat myönteiseen kosketukseen ja kevyeen hierontaan. Erilaisia satuja ja tarinoita kuvitetaan esimerkiksi selkään. Lempeä läsnäolo ja rauhoittava hetki tarjoavat tukea erilaisiin elämäntilanteisiin ja tarpeisiin. Samalla mahdollistuu Sinulle, lapsellesi ja perheellesi hyvää oloa, voimaantumista, myönteistä yhteyttä sekä ilon ihmeitä ja huomion hetkiä.

Lisää tietoa www.satuhieronta.fi

lataus